B

Barcelona: «Med ryggen til havet»

«Selv om det ved slutten av det 19. århundre var en talemåte å si at Barcelona levde «med ryggen til havet», bekreftet hverdagens realiteter ikke den påstanden. Barcelona hadde alltid vært og var da fremdeles en havneby – den hadde levd av havet og for havet, den hentet sin næring fra havet og lot havet få fruktene av sitt strev.

Barcelona

Barcelonas gater førte fotgjengerens skritt til havet, og via havet stod man i forbindelse med resten av verden. Fra havet kom luften og værlaget, luktene som ikke alltid var behagelige og fuktigheten og saltet som tæret på murene.

Bruset fra havet gjorde barcelonesernes siesta så søvndyssende, skipenes sirener målte tidens gang, og måkenes skrik, triste og sure, minnet om at den sødmefylte halvskyggen under avenyenes trær var blott og bart bedrag. Havet fylte de trange smugene med mennesker som talte et forvirret fremmed språk, med ustøe steg og dunkel fortid, folk som hadde let for å trekke kniven, pistolen og køllen.

Havet skjulte dem som var på flukt fra rettferdigheten, og dem som drog til havs og etterlot seg skjærende skrik i natten og ustraffede forbrytelser. Fargen på Barcelonas hus og torg var havets hvite og blendede farge på klarværsdager eller grå og grumset når uværet satte inn.

Alt dette måtte nødvendigvis virke forlokkende på Onofre Bouvila, som var en mann fra innlandet. Det første han gjorde den morgenen, var å ta en sving ned i havnen og søke arbeid som bryggearbeider»

Teksten du leste ovenfor er hentet fra boken «Miraklenes by» av forfatter Eduardo Mendoz. Her følger vi Onofre Bouvila gjennom et spennende liv i byen som du aldri får nok av. Boken er et perfekt reisefølge om du får med planer om å besøke byen.

Catalonias hovedstad Barcelona har så mye å tilby.

Les mer om anbefalinger i Barcelona her: Trip Advisor

Enjoy :o)

shares