J

Quiet Storm in The Blue Room

J_bilde2

«Den store kvelden var kommet.»

I ettermiddagsskumringen hastet departementsansatte på vei hjem med sine polposer. Regjeringskvartalet med tilhørende departementer lå femti meter oppe i bakken fra klubben. Deres stamsted var Justisen, og delvis den lille Paragrafen. Her hadde jeg sett kommende AP-kronprinser mer enn bedugget på løp med sløret blikk.

I området rundt Youngstorget var det lite aktivitet og gatene døde helt etter klokken åtte. Jeg tror vi var det første stedet som etablert oss siden homseklubben «Den sorte enke» hadde sin storhetstid noen år tidligere borte ved brannstasjonen.

Klubblokalet lå langt inn i bygget i Venstres hus slik at man hørte musikk når man passerte Møllergata 16. Men det var ikke enkelt å stadfeste hvor lyden kom fra – hvis man ikke kjente stedet. Det var heller ikke noe skilt som avslørte hva som befant seg i dette spesielle kontorbygget.

Det nærmeste sammenligningen var fra Japan, hvor klubber la i straighte kontorbygg i områder som var helt døde på kvelden. Hvis du ikke viste om «klubben», var det liten sjanse for at du havnet der «by accident».

Dette gjorde sitt til at det kun kom folk som kjente til klubben. Klubbsvangerskapet som jeg hadde båret i mange år ble kronet med fødsel fredag den 18. august 1995.
Alle våre venner – The Jazid Family – hadde vasket og skurt hele lokalet. De hadde gjort en fantastisk innsats for å ta i mot de første gjestene.

Alle involverte hadde sin egen personlige måte å ønske sine gjester velkommen. Det gikk i alt fra lys, røkelse, spesielle måter å møblere, og andre kreative elementer som gjorde at lokalet aldri var det samme fra kveld til kveld.

Jazid Family ble født denne august-kvelden midtveis på nittitallet. Nittitallet var akkurat som sekstitallet
– bare snudd opp ned.»

Dette er et utdrag fra den kommende samtidsdokumentaren «Mellom Plata & Skaugum» som kommer i slutten av 2016.

Jazid.com

shares